BIO marmelada z želirnim sladkorjem 2:1

Pripravo marmelad, džemov ali želejev si lahko poenostavimo z dodatkom želirnega sredstva. Najpogosteje uporabljeni so želirni sladkor, agar agar in pektin. BIO želirni sladkor 2:1, ki ga proizvaja Biovegan, vsebuje surov trsni sladkor in želirno sredstvo (jabolčni pektin) iz ekološke pridelave. Zavitek želirnega sladkorja (500 g) zadošča za 1 kg sadja.

Domača jagodna marmelada

Sestavine:

· kg BIO jagod

· 500 g BIO želirnega sladkorja 2:1

· sok BIO limone

Jagode očistimo, operemo in narežemo na koščke ter zmešamo z želirnim sladkorjem in limoninim sokom. Zmes med stalnim mešanjem kuhamo, dokler ne zavre. Mešamo in kuhamo še 3 minute.

Naredimo želirni preizkus: na hladen krožnik kanemo žličko vroče marmelade. Marmelada je pripravljena, če se strdi. V nasprotnem primeru jo kuhamo še kakšno minuto dlje.

Z vročo marmelado napolnimo čiste kozarce do roba. Kozarce dobro zapremo in jih za približno 5 minut obrnemo na pokrovčke.

Pa dober tek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja