Ste že poizkusili pripraviti bananin kruh doma? No, mi smo ga. Končno 🙂 In res je noro dober, ravno prav sočen. Zavit v folijo in shranjen v hladilniku ostane sočen cel teden. Vsakič, ko vam zadiši nekaj sladkega si ga privoščite eno rezino. Ali dve 🙂

In res je enostaven za pripravo. Za 12 rezin potrebujete:

-3 skodelice BIO mandljeve moke

-1 čajno žličko BIO soda bikarbone

-pol čajne žličke BIO soli

-3 večja BIO jajca

-2 večji, zreli BIO banani

-pol skodelice BIO kokosovega sladkorja

-4 jedilne žlice stopljenega BIO kokosovega olja

-1 čajna žlička BIO vanilijevega ekstrakta

-1/2 skodelice sesekljanih BIO orehov

Pečico segrejte na 180 stopinj. V večji posodi zmešajte mandljevo moko, sodo in sol. V drugi posodi pa zmešajte jajca, banane, sladkor, kokosovo olje in vanilijo. Zmiksajte do gladkega. Z metlico vmešajte pripravljeno zmes z moko. Na koncu vmešajte še sesekljane orehe.

Pripravljeno zmes zlijte v pekač za kruh in pecite 45 do 50 minut. Pustite, da se ohladi preden ga stresete iz pekača in narežete. Dober tek!

Dodaj odgovor