Bliža se praznično obdobje in dnevi polni dišečih dobrot, katerih vonji in okusi bodo dražili naše nosnice ter borbončice. Tokrat z vami delimo recept s katerim se lahko pregrešite brez slabe vesti.
Lepljive čokoladne kocke. Enostavno in hitro, a tako okusno!

Čas priprave : 20 minut
Količina: 16 kock

Sestavine za spodnjo plast:
– 180g (1 skodelica in pol) ovsenih kosmičev
-50g (pol skodelice)kokosovih kosmičev
-170g (pol skodelice)riževega sirupa ali medu
-250g arašidovega masla (1 skodelica)
-ščepec soli

Sestavine za zgornjo, čokoladno plast:
-200g madjool dateljnov ali mehkih dateljnov (1 skodelica in pol)
-60g surovega kakava (pol skodelice)
-100g kokosovega olja (pol skodelice)
-žlica riževega sirupa
-2 jedilni žlici kokosovega mleka

Najprej zmešajte ovsene kosmiče, kokos, arašidovo maslo in sol v večji posodi.
V ponvi zavrite med, ko zavre ga prelijte čez pripravljeno maso in dobro vmešajte. Maso stresite v pekač z ravnim dnom, jo poravnajte ter potlačite in pustite na hladnem približno dve uri.
Čokoladni preliv pripravite tako, da vse sestavite zmiksate v blenderju do gladkega. Ko je spodnja plast ohlajena jo prelijte s čokoladnim pripravkom in ohladite vse skupaj v hladilniku. Za prste obliznit!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja