Juha proti gripi in prehladom.

Gripa, razni virusi in prehladna obolenja so na pohodu.

Pripravite si zdravo, tako okusno juho, ki bo pogrela vsako celico v vašem telesu.

Vse kar potrebujete je nekaj volje in naslednje sestavine, ki zadostujejo za 4 osebe:

  • zavoj BIO shiitake gobic (svežih ali suhih)
  • 6 skodelic BIO zelenjavne juhe
  • 2 stroka BIO česna, nasekljanega
  • 2 jedilni žlici nasekljanega BIO ingverja
  • pločevinka BIO bambusovih vršičkov
  • 3 jedilne žlice BIO sojine omake
  • 1/4 skodelice BIO jabolčnega kisa
  • 2-4 jedilne žlice pekoče BIO čilijeve omake
  • sol in poper po okusu
  • 3 jedilne žlice BIO koruznega škroba
  • 3 jedilne žlice hladne vode
  • 2 zeleni BIO mladi čebulici, narezani
  • 2 jedilni žlici BIO sezamovega olja
  • opcijsko; 1/3 kocke BIO tofuja, narezanega

Priprava:

Namočite shiitake gobe v vodi za približno 6 ur ali čez noč, vkolikor vam ne uspe dobiti svežih.

V večji lonec zmešajte zelenjavno jušno osnovo, česen, ingver, sojino omako, kis in pekočo omako. Odcedite gobe in jih dodajte. Sveže narezite. Vse skupaj zavrite in potem zmanjšajte ogenj.

Na zmernem ognju kuhajte približno 30 minut. Solite in poprajte po okusu. Po potrebi dodajte pekočo omako ali kis. Vkolikor je prekislo dodajte nekaj rjavega sladkorja. Po želji dodajte narezan tofu.

V ločeni posodi zmešajte škrob in hladno vodo ter dodajte vroči juhi. Mešajte dokler se juha rahlo ne zgosti. Dodajte narezano mlado čebulo in sezamovo olje ter kuhajte še 5 minut.

Postrezite v globokih krožnikih in pokapajte s sezamovim oljem ter postrezite z nekaj sveže mlade čebulice.

 

Dober tek!

 

 

 

 

Dodaj odgovor