Hrustljava granola z mangom in brazilskimi oreščki

Sestavine:

  • 350 g BIO ovsenih kosmičev
  • 70 g posušenega BIO manga
  • 80 g BIO brazilskih oreščkov
  • 100 g BIO kokosovega ali BIO sončničnega olja
  • 95 g BIO javorjevega sirupa
  • 15 g BIO datljevega sirupa
  • 20 g BIO sončničnih semen
  • 30 g BIO kokosovih kosmičev
  • čajna žlička BIO ingverja v prahu

 

Pečico (z ventilacijo) segrejemo na 125 oC. Brazilske oreščke grobo sesekljamo. V skledi zmešamo ovsene kosmiče, brazilske oreščke, sončnična semena, ingver in kokosove kosmiče. V kozico damo kokosovo olje, javorjev sirup in datljev sirup ter na zmernem ognju segrejemo. Z mešanico prelijemo suhe sestavine v skledi in premešamo.

Pekač obložimo s peki papirjem. Vsebino stresemo na pekač in jo s prsti ali vilicami razporedimo. Pekač položimo v segreto pečico in pečemo približno 35 do 40 minut, da granola postane zlato rjava. Med pečenjem sestavine vsakih šest minut premešamo.

Granolo pretresemo v skledo in pustimo, da se ohladi. Ohlajeni granoli primešamo na koščke narezan mango.

Granolo lahko shranimo v steklen kozarec s pokrovom.

 

Vir: www.deliciouslyella.com/crunchy-mango-brazil-nut-granola

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja