KORISTNE LASTNOSTI LANENEGA OLJA

Glede na sestavine je laneno olje najboljše jedilno olje, saj vsebuje največ maščobnih kislin omega 3. Poleg tega je idealno tudi razmerje med maščobnimi kislinami omega 6 in omega 3 (1 : 4).

Nobeno drugo olje nima več maščobnih kislin omega 3 kot omega 6, in to ga dela tako edinstvenega.

Z vnosom lanenega olja telesu zagotovite dve nujno potrebni maščobni kislini, ki ju človeško telo ni sposobno proizvesti samo: linolno in linolensko kislino. Laneno olje vsebuje od 50 do 60 odstotkov linolenske (omega 3) in približno 17 odstotkov linolne kisline (omega 6).

Pri redni uporabi deluje kot zaščitni film v želodcu in črevesni steni, zato lajša želodčno-črevesne težave: uravnava na primer odvajanje blata, zmanjšuje napihnjenost in vetrove, pomirja zgago.

Dodaj odgovor