Iščete idejo za okusno predjed ali prigrizek ob kozarcu vina?  Predlagamo pečeni kozji sir camembert in solato s semeni granatnega jabolka. Kombinacija toplega mazljivega sira, lešnikov, sladkega medu in granatnega jabolka vas bo navdušila.

Mehki kozji sir camembert s plemenito plesnijo proizvajalca Andechser odlikuje prijeten in aromatičen okus, vsebuje najmanj 50 % mlečne maščobe.

Granatna jabolka zorijo septembra in oktobra, semena s sočnim mesom so brezbarvna do rdeča. Semena granatnega jabolka so prijetno kislo sladka in jih uživamo sveža. Iz soka delamo pijače, semena so tudi privlačen okras sadnih solat, sladoleda, krem,…

Sestavine (za dve osebi za predjed):

40 g BIO lešnikov

2,5 jedilne žlice BIO oljčnega olja

4 čajne žličke BIO medu

BIO granatno jabolko

150 g BIO solate (npr. motovilec, zelena solata)

1,5 jedilne žlice BIO belega balzamičnega kisa

BIO sol, poper

50 g BIO šunke v koščkih

2 kosa BIO kozjega sira camembert po 100 g

vejica BIO timijana

peki papir

Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. Lešnike grobo sesekljamo, dodamo pol jedilne žlice oljčnega olja in čajno žličko medu ter zmešamo. Lešnike razporedimo na peki papir in jih pražimo v pečici 3 do 4 minute, da zlato porumenijo. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

Granatno jabolko očistimo in izluščimo. V skledo damo oprano solato.

V manjši skledici pripravimo polivko iz 2 jedilnih žlic oljčnega olja, 2,5 jedilnih žlic kisa in čajne žličke medu. Začinimo s soljo in poprom.

Koščke šunke hrustljavo popečemo v ponvi brez maščobe, pečemo približno 4 do 5 minut.

Camembert položimo v pekač, posujemo z listki timijana in premažemo s čajno žličko medu. Camembert pečemo v ogreti pečici 3 do 4 minute.

Solato prelijemo s pripravljenim prelivom in dodamo semena granatnega jabolka.

Na krožnika razporedimo pečen camembert, pražene lešnike in popečene koščke šunke. Postrežemo solato. Zraven prijajo popečene rezine kruha ali bageta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja