Presna čokoladna tortica

Sestavine za podlago:

-1 skodelica BIO orehov

-1 skodelica BIO posušenih fig

-1 jedilna žlica BIO kokosovega olja

Priprava:

-vse skupaj mešajte v blenderju približno minuto

-pripravljeno zmes enakomerno porazdelite v tortnem modelu

-pustite počivati v hladniku medtem, ko pripravljate kremo

 

Sestavine za kremo:

-1 skodelica namočenih BIO indijskih oreščkov

-1/3 skodelice vode

-1/3 skodelice stopljenega BIO kokosovega olja

-1 stopljena presna veganska čokolada

-približno pol skodelice BIO agavinega sirupa, nektarja ali datljeve paste

Priprava:

-namočite indijske oreščke v vodi za eno do dve uri (potem jih odcedite in vodo zavrzite ter jih poplaknite z mrzlo vodo)

-zmiksajte do gladkega oreščke, vodo in sladilo (agavin sirup, nekatar ali datljevo pasto)

-nad paro v isti posodi stopite kokosovo olje in presno čokolado ter dodajte v blender k ostalim sestavinam in zmešajte

-poizkusite pripravljeno zmes;če je presladka dodajte malo surovega kakava;če je pregrenka dodajte še malo sladila

-pripravljeno zmes prelijte čez ohlajeno podlago in postavite v hladilnik za 5 ur, da se strdi in ohladi

DOBER TEK

 

 

Dodaj odgovor