Sestavine (za dve osebi):

 ·       3 jedilne žlice BIO oljčnega olja

 ·       strok BIO česna

 ·       250 g BIO fileja lososa

 ·       250 g BIO testenin tagliatelle

 ·       140 ml BIO smetane

 ·       90 g BIO sira z modro plesnijo

 ·       1 do 2 čajni žlički BIO soka limone

 ·       BIO sol, poper

 ·       4 sveže BIO fige

 ·       4 vejice BIO peteršilja

 V ponvi segrejemo olje. Dodamo drobno sesekljan česen in file lososa, ki ga pečemo 2 do 3 minute po obeh straneh. Testenine skuhamo. Iz ponve vzamemo pečeni file lososa in ga preložimo na krožnik. V ponev, kjer smo pražili česen, dodamo smetano in kuhamo na zmernem ognju še približno 5 minut, da nastane kremasta omaka. Sir z modro plesnijo narežemo na koščke in ga vmešamo v smetanovo omako ter pokuhamo. S pomočjo vilic razkosamo file lososa na koščke in jih damo v omako. Začinimo s soljo, poprom in dodamo sok limone. Peteršilj drobno sesekljamo. Fige splaknemo pod tekočo vod in narežemo na rezine. Testenine primešamo v omako z lososom. Pripravljeno jed serviramo na krožnike, dodamo rezine fig in potrosimo s peteršiljem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja