Zakaj ne bi letošnji pust uživali res polnih ust? Na zdrav način!

 

Sestavine za kvasec:
-0,5dcl toplega BIO mleka
-60g BIO kvasa
-20g BIO rjavega sladkorja
-20g BIO pirine moke

Sestavine za testo:

-1kg BIO pirine moke
-60 g BIO kokosovega olja
-50g BIO rjavega sladkorja
-4 BIO rumenjaki
-5 dcl toplega BIO mleka
-0,5 dcl BIO ruma
-3 kapljice vanilijeve arome
-lupina BIO limone
-ščepec soli

Nadev:
-200g BIO marelične marmelade brez dodanega sladkorja
Preliv (namesto nadeva):
-temna čokolada
-mandljevi lističi

Najprej pripravimo kvasec.
V posodi s toplim mlekom razpustimo kvas,
dodamo moko in rjavi sladkor.

Sestavine pomešamo, postavimo na toplo in pustimo,
da zmes vzhaja. Medtem v skledi zmešamo kokosovo
maslo s sladkorjem in rumenjaki, prilijemo mleko, rum,
vanilijevo aromo, limonino lupino in vzhajan kvas.

Sestavine dodamo k pirini moki, ki smo jo prej solili.
Zamesimo testo in ga položimo v skledo, malo pomokamo
in pokrijemo ter pustimo na toplem, da vzhaja 30 minut.

Iz vzhajanega testa oblikujemo štruco, iz nje narežemo manjše hlebčke
in jih položimo na pladenj, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

Pladenj prekrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo,
da hlebčki na toplem vzhajajo še 15 minut.

Krofe pri 180 stopinjah pečemo približno 50 minut in
jih med peko previdno obračamo.

Zlato zapečene krofe brez svetlejše sredinske obrobe,
ki je posledica cvrtja, nadevamo z marmelado oziroma premažemo s
čokoladnim prelivom in posujemo z zdravimi mandljevimi lističi.

Vir: www.hedonizem.si

Dodaj odgovor