Naredimo tokrat zdrave mafine, bogate z vlakninami. Lahko jih pripravite za zajtrk ali kot prigrizek in malico otrokom.

Sestavine:

2 jedilni žlici mletih BIO trpotčevih semen

1 jedilna žlica mletih BIO chia semen

1 jedilna žlica mletega BIO lanenega semena

1 skodelica vode

1/4 skodelice BIO bučnih semen

1/4 skodelice BIO sončničnih semen

1/2 skodelice nekuhane BIO kvinoje

1 zrela BIO banana

1/2 skodelice BIO jabolčne omake

1 čajna žlička mletega BIO cimeta

1/3 skodelice BIO rozin

sprej za pekač

  1. ogrejte pečico na 180 stopinj in s sprejem za pečenje poškropite pekač za mafine
  2. zmešajte mleto trpotčevo seme, chia semena in laneno seme v manjši skledi. Dodajte vodo in pustite vsaj 5 minut, da se semena napojijo.
  3. stresite pripravljeno maso skupaj z kvinojo v mešalnik. Zmešajte pulzirajoče in pazite, da še vedno ostanejo koščki semen. Dodajte še banano in jabolčno omako.
  4. pretresite maso v manjšo posodo in primešajte še cimet in rozine. Z jedilno žlico napolnite modelčke ali pekač za mafine.
  5. pecite 35-40 minut dokler vrhovi mafinov ne postanejo zlato rjavi. Počakajte, da se shladijo in potem postrezite. Dober tek!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja