Avokadovec je drevo iz družine lovorovk. Izhaja iz Srednje Amerike in Mehike. Vzgajali so ga že Azteki, danes pa je avokado poznan po celem svetu kot eden najbolj zdravih sadežev na svetu. Vsebuje kar  25 esencialnih hranil, med drugim vitamine A, B, C, E in K ter baker, železo, fosfor, magnezij in kalij. Poleg tega je avokado bogat še s prehranskimi vlakninami, beljakovinami in drugimi koristnimi sestavinami, kot so beta-sitosteroli, glutation in lutein, ki nas lahko varujejo pred različnimi boleznimi. Avokado odlikuje tudi veliko zdravih mononenasičenih maščob. Odličen je kot samostojen obrok, še boljši pa v kombinaciji raznih začimb kot omaka, v današnjem receptu.

 

Zvitki z začinjenim piščancem in avokadom

Sestavine:

180 g BIO piščančjih prsi narezanih na tanke rezine

½ žlice srednje pekočega BIO čili prahu

1 strok sesekljanega BIO česna

1 jedilna žlica BIO olivnega olja

2 BIO tortilji

1 nasekljana pečena vložena BIO paprika

1 BIO avokado olupljen in zmečkan

1 žlica nasekljanega ali posušenega BIO koriandra

sok polovice BIO limete

 

Meso mariniramo v limetinem soku, čilijevem prahu in sesekljanem česnu.

V ponvi segrejemo olje in do rjavega popečemo meso. Medtem pogrejemo tortilje. Na vsako tortiljo namažemo polovico avokada, dodamo nasekljano vloženo papriko v ponev k mesu, počakamo nekaj minut, da se okusi prepojijo. Nato vse skupaj naložimo na pripravljene tortilje in okrasimo z nekaj lističi koriandra. Zvijemo in pojemo. Pa dober tek!

Vse sestavine so BIO in so zato še bolj hranljive in zdrave za naše telo. Poiščite jih v trgovinah Vita Care po Sloveniji.

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 8 minut

 

Vir: Goodfood

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja