sestavine Sestavine

  • 1 dl sladke BIO smetane
  • 2 dl navadnega BIO jogurta
  • 5 zdrobljenih BIO piškotov
  • 3 BIO jabolka
  • BIO med
  • BIO cimet
  • mleti BIO orehi in nekaj celih orehov za okras

postopekPostopek

Olupimo jabolka in jih narežemo na kocke.
Pripravimo modelčke za mafine in jih namažemo z maslom.
Vanje naložimo jabolka, posujemo z orehi, zmešanimi z medom in cimetom. Pečemo na 180 oC 15 minut.
Jogurt zmešamo z žlico stepene smetane in to naložimo v kozarčke.
Preko posujemo malce zdrobljenih piškotov in poveznemo pečene jabolčne pokrove z orehi.
Namesto orehov pa preko lahko poveznemo gozdne sadeže.

Vir: Domača kuhna pa to: otroci osnovnih šol obujajo zgodovino slovenske kulinarike, založba Učila, 2015.

Dodaj odgovor