Več kot sir … burrata sir

Burrata je italijanska sirna specialiteta, ki izvira iz Apulije. Burrata je kremna kombinacija mocarele in sveže smetane. Zunanji del sira burrate je iz mocarele, notranjost sestavlja kremna zmes skute in sveže smetane. Mocarela je italijanski gladek sir brez skorje. Mocarelo izdelujejo iz kravjega ali bivoljega mleka. Mocarela iz kravjega mleka je bele barve, blagega okusa. Mocarela iz bivoljega mleka pa je mehkejša in bolj polnega okusa. Mocarela je mehka in se lepo reže. S starostjo mocarela postaja bolj aromatična.

Burrata sir je odlična kombinacija s pršutom, za pripravo solate caprese. Solata caprese je tipična italijanska paradižnikova solata z mocarelo in baziliko.

BIO sir burrata italijanskega proizvajalca Masserie Amiche, je brez konzervansov in dodatkov. Odlična italijanska specialiteta je narejena iz surovega, presnega mleka. Vsebuje 53% mlečne maščobe. BIO burrata je odlična v solati caprese, kot predjed.

 

Recept: Burrata sir parmskim pršutom

Sestavine:

  • 3 BIO paradižniki
  • 6 rezin BIO parmskega pršuta
  • 2 kroglici BIO sira burrata
  • BIO origano, sol, poper
  • BIO oljčno olje
  • sveži listi BIO bazilike

Paradižnik operemo, narežemo na rezine in jih razporedimo po krožnikih. Na paradižnik položimo dve kroglici sira burrata in razporedimo zvitke pršuta. Začinimo z origanom, solimo, popramo in pokapljamo z oljčnim oljem. Okrasimo z listi bazilike.

 

Recept: Solata caprese s sirom burrata

Sestavine:

  • 500 g BIO paradižnika
  • 2 kroglici BIO sira burrata
  • sveži listi BIO bazilike
  • sok polovice BIO limone
  • 5 jedilnih žic BIO oljčnega olja
  • BIO sol, poper

Paradižnik operemo, narežemo na rezine in jih razporedimo po krožnikih. Sir burrata narežemo na tanke rezine. Na paradižnik razdelimo sir in potresemo z listi bazilike.

V skodelici zmešamo sestavine za solatni preliv iz oljčnega olja, soli in soka limone. S pripravljenim prelivom pokapljamo solato. Popramo.

Solato caprese postrežemo s sveže opečenimi rezinami kruha. Solata caprese je odlična predjed ali malica.

Dodaj odgovor