Sestavine za 2 osebi:

• 2 sira Camembert dennree
• 4 vejice timijana
• ½ stroka česna
• 3 dateljni brez koščic
• 5 orehov
• 5 lešnikov
• 4 čajne žlice medu dennree
• 1 čajna žlička olivnega olja
• 1 ščepec morske soli
• 1 bageta

Priprava:
Pecico segrejte na 180 ° C (kroženje zraka). Vzemite sir Camembert iz škatle ter ganarežite na male koščke. Z paprijem za peko oblikujte skodelice po obliki sira, kamor boste dali sir za peko. Operite timijan ter ga posušite. Česen olupite in narežite na tanke rezine, timijan in česen posujte po siru ter postavite v segreto pecico in pecite približno 15 minut. Zadnjih 8-10 minut pred koncem pečenja sir posujemo z nekaj orehi, da se malo zapečejo in postanejo zlatorumeni.

Omaka:
Medtem v manjši posodi zdrobite orehe, lešnike in dateljne ter dodajte med olivno olje in sol.
Pečen sir vzamemo iz pečice posujemo z omako ki smo jo pripravili ter ponudimo z hrustljavo bageto.
Čas priprave:
približno. 15-20 Minuten

Dodaj odgovor