Potrebne sestavine:
190 g kokosovega masla
115 g sladkorja v prahu
100 g kakava v prahu
50 g mleka v prahu
2 žlici lešnikovega likerja
Priprava:
Za pripravo čokoladnih srčkov potrebujemo majhne modelčke v obliki srca, v katere vlijemo stopljeno čokoladno zmes.
V kozici na zmerni temperaturi stopimo kokosovo maslo. Ko se maslo stopi, kozico odstavimo. V večjo skledo presejemo sladkor v prahu, kakav in mleko v prahu. Vse sestavine s kuhalnico dobro premešamo.
V skledo vlijemo stopljeno kokosovo maslo in z ročno metlico vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes. V čokoladno zmes vmešamo lešnikov liker.
Čokoladno zmes prelijemo v vrč, da jo bomo lažje natakali v modelčke. S čokoladno zmesjo do vrha napolnimo namaščene modelčke. Modelčke za vsaj dve uri shranimo v hladilnik, da se čokolada povsem strdi.
Vir: Recept: Čokoladni srčki – Okusno.je, dostopano 13.2.2024