Še niste poskusili slavne cvetačne pice, ker še vedno dvomite v njen okus?

No, ta recept vas bo navdušil in želeli je boste še več.

Sestavine:

1/2 glave cvetače ( 4 skodelice cvetov )

2 1/2 jedilni žlici BIO chia semen

1/4 skodelice vode

1/3 skodelice BIO mandljeve moke

1/2 skodelice BIO ovsenih kosmičev

1 žlička BIO origana

1/4 žličke BIO mletega česna

1/2 žličke BIO soli

Najprej zmešajte vse suhe sestavine in jih pustite v hladilniku za pol ure. Medtem narežite na drobno cvetačne cvetove in jih skuhajte na pari do mehkega.

Iz kuhane cvetače iztisnite vso tekočino. Najbolje v čisti kuhinjski krpi. V srednji posodi jo zmešajte s pripravljenimi suhimi sestavinami in vodo ter oblikujte kepo.

Pripravljeno kepo postavite na peki papir, jo potlačite in jo oblikujte kot bi oblikovali testo iz moke. Idealna debelina testa je 0.5 cm. Pripravljeno testo pecite 25 minut na približno 180 stopinj, dokler robovi ne postanejo zlati in hrustljavi.

Vzemite iz pečice in dodajte vrhnje sestavine po želji ter pecite še nadaljnih 8 minut. Lahko pripravite klasično pico s pelati, šunko in sirom ali pa z zelenjavo in veganskim sirom. Dober tek!

Dodaj odgovor