Lahek in dober obrok.

“Bučke vir antioksidantov”

Šele pred kratkim so raziskovalne študije dokazale, kako lahko čudovite so bučke, ko gre za ključne antioksidante – karotenoide. Prav tako so polne luteina, zeaksantina ter beta kriptoksantina (trije ključni karotenoidi za zdravje). Seveda pri antioksidantih ne bi najprej pomislili na bučke in morda res nimajo tistih najbolje poznanih antioksidantov (kot je beta karoten), a to ne pomeni, da tisti, ki jih vsebujejo, niso pomembni. Olupek in koža bučk sta še posebej bogata z antioksidanti, zato vam priporočamo, da jih ne lupite, hkrati pa ravno zato nakupujte najbolj ekološko vzgajane ali jih celo vzgajajte sami!

VIR: https://www.bodieko.si/bucke

 

VITArecept

Bučke izdolbemo da dobimo dva votla “čolnička”, meso od bučk damo v posodo.

Nato na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo mleto meso,  začinimo z BIO kurkumo in BIO baziliko ter dodamo nasekljan petršilj in nekaj minut pražimo. o je meso popraženo dodamo meso od bučk in pražimo nekaj 10minutk.

  

Med tem izdolbene bučje pokapamo z olivnim oljem in damo pečt v šečico za 15min na 200C*.

Ko so meso in bučke dovolj popražene, vzamemo bučke iz pečice, jih nafilamo z maso ki smo jo pripravili na vrhu damo nekaj kosov BIO mozzarele in še za 15min na 220C*.

Hiter in zdrav obrok, brez ogljikovih hidratov je tako pripravljen, pa dobr tek..:)

 

Dodaj odgovor