Ste že poskusili “gvakamole” iz špargljev?

Prava omaka gvakamole sicer temelji na avokadu, danes pa jo večina pripravlja še s paradižnikom, česnom, čilijem, limoninim sokom, koriandrom, ponekod dodajajo še grah in kislo smetano ter različne začimbe. Mi smo se odločili preizkusiti še eno različico.

Sestavine:
  • 16-20 špargljev (očiščenih)
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • ½ rdeče čebule
  • 1 svež rdeč čili (očiščen, po želji brez semen)
  • svež koriander
  • 2 stroka česna
  • sok ½ limone
  • ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper
Priprava:

V večji posodi zavrite vodo, zmanjšajte in v njej kuhajte šparglje približno 5 minut oziroma do mehkega (ne smejo pa postati kašasti). Takoj jih odcedite in oplaknite z mrzlo vodo, da ustavite kuhaje. Nato jih narežite na drobno.

Na drobno nasekljajte še paradižnike, čebulo, čili, koriander in česen. Dodajte limonin sok in olje ter vse sestavine dobro zmešajte. Solite in poprajte po okusu. Potresite z nekaj nasekljanega koriandra in postrezite. Če imate radi kremasto teksturo, sestavine zmešajte v mešalniku.

Vir: aktivni.si



Dodaj odgovor