Leča je zelo preprosta za pripravo, poda se k vsakemu obroku in uživajo jo lahko prav vsi. Visoka vrednost vlaknin v leči pomaga pri zniževanju povišanega skupnega holesterola ter zmanjšuje tveganje za obolevnost srca in ožilja. Prav tako je več študij pokazalo, da stročnice, kot je leča, zmanjšujejo tveganje za obolenje srca in ožilja tudi zaradi visoke vsebnosti folatov. Ti znižujejo nivo vnetnega homocisteina, ki je prav tako povzroča bolezni srca.

Priprava cca. 25min

  • Sestavine:
  • 250 g rdeče leče
  • 1 čebula
  • Rastlinsko olje za pečenje
  • 3 žlice sesekljanih orehov
  • 1 kozarec kreme Zwergenwiese po vaši izbiri
  • 100 g kuhanega riža
  • Nekaj kajenskega popra
  • 1 strok česna
  • 1 pest svežega peteršilja
  • Nekaj soli
  • Sveži mleti črni poper
  • Koruzne drobtine


Priprava:
Čebulo narežite v rezine in popražite na olju.
Dodajte lečo, jo malo popražite in dodajte vodo,
sol in kuhajte. Po približno 10 minutah vodo
odcedite dodajte sesekljane orehe,
kremo Zwergenwiese, peteršilj in kuhan riž.
Začinite z kajenskim poprom,
drobno nasesekljanim česnom, soljo in poprom.
Oblikujte v klobasice, jih povaljajte v koruzne drobtine ter popecite na žaru.


Po želji potopite v kremo Zwergenwiese.


Dodaj odgovor