KAKAV Izboljšuje razpoloženje. Kakav lahko poviša nivo nekaterih živčnih prenašalcev, ki spodbujajo občutek dobrega počutja. Enaka možganska kemikalija, ki se sprosti, ko doživljamo močne občutke ljubezni – feniletilamin – se nahaja v čokoladi. Zato se v zimskih dnevih posladkajmo z kakavom. Mi smo pripravili recept za cimetov kakav, lahko pa uporabito tudi kakšno drugo začimbo..

Sestavine za skodelico dišečega cimetovega kakava:

  • žlička BIO kakava
  • 2 žlički BIO kokosovega sladkorja
  • Žlička BIO cejlonskega cimeta
  • žlička rastlinskega mleka (riževo, ovseno, sojino)
  • 2 dl rastlinskega mleka*

*Ste vedeli, da je raziskava pokazala, da mlečni izdelki preprečuje absorbcijo antioksidantov iz presnega kakava? Ko si boste pripravljali napitek s kakavom zato raje uporabite nemlečno mleko, na primer mandljevo, riževo ali kokosovo. Tako boste lažje izkoristili vse antioksidativne učinke kakava.

V kozico vlijemo rastlinsko mleko in segrejemo. V skodelici gladko zmešamo kakav in kokosov sladkor s hladnim mlekom. Mešanico zakuhamo v vrelo rastlinsko mleko in pazimo, da ne prekipi. dodamo par žličk cimeta po okusu

Po želji lahko dodamo stepeno sladko smetano in potresemo ščepec muškatnega oreščka.

Dodaj odgovor