KAKAV Izboljšuje razpoloženje. Kakav lahko poviša nivo nekaterih živčnih prenašalcev, ki spodbujajo občutek dobrega počutja. Enaka možganska kemikalija, ki se sprosti, ko doživljamo močne občutke ljubezni – feniletilamin – se nahaja v čokoladi. Zato se v zimskih dnevih posladkajmo z kakavom. Mi smo pripravili recept za cimetov kakav, lahko pa uporabito tudi kakšno drugo začimbo..
Sestavine za skodelico dišečega cimetovega kakava:
- žlička BIO kakava
- 2 žlički BIO kokosovega sladkorja
- Žlička BIO cejlonskega cimeta
- žlička rastlinskega mleka (riževo, ovseno, sojino)
- 2 dl rastlinskega mleka*
*Ste vedeli, da je raziskava pokazala, da mlečni izdelki preprečuje absorbcijo antioksidantov iz presnega kakava? Ko si boste pripravljali napitek s kakavom zato raje uporabite nemlečno mleko, na primer mandljevo, riževo ali kokosovo. Tako boste lažje izkoristili vse antioksidativne učinke kakava.
V kozico vlijemo rastlinsko mleko in segrejemo. V skodelici gladko zmešamo kakav in kokosov sladkor s hladnim mlekom. Mešanico zakuhamo v vrelo rastlinsko mleko in pazimo, da ne prekipi. dodamo par žličk cimeta po okusu
Po želji lahko dodamo stepeno sladko smetano in potresemo ščepec muškatnega oreščka.
[ux_product_flip ids=”17710″]