Sestavine za polpete (za štiri porcije):
- 4 BIO bučke
- 1,2 kg BIO krompirja
- 8 jedilnih žlic BIO jedilnega škroba
- 8 jedilnih žlic BIO pirine moke
- ščepec BIO peteršilja, kopra
- BIO poper, sol
- BIO olje za peko
Sestavine za aioli omako:
- 200 ml BIO sojinega napitka
- 4 stroki BIO česna
- 480 ml BIO sončničnega olja
- kanček BIO limoninega soka
- ščepec BIO drobnjaka, kopra
Bučke naribamo in osolimo ter dobro ožamemo. V slani vodi kuhamo krompir 10 minut. Krompir odcedimo in olupimo. Olupljen krompir grobo nastrgamo in dodamo k bučkam. Premešamo in dodamo jedilni škrob, pirino moko, koper, peteršilj ter začinimo s poprom. Premešamo in oblikujemo polpete. V ponvi segrejemo sončnično olje in hrustljavo zapečemo polpete.
Za aioli omako olupimo česen in ga na drobno sesekljamo. V skledi z metlico razmešamo sesekljan česen in sojin napitek, da nastane rahla kremasta zmes. V tankem curku počasi dolivamo 480 ml sončničnega olja in stalno mešamo. Omako začinimo s soljo, dodamo limon sok, drobnjak in peteršilj.