Sestavine za polpete (za štiri porcije):
  • 4 BIO bučke
  • 1,2 kg BIO krompirja
  • 8 jedilnih žlic BIO jedilnega škroba
  • 8 jedilnih žlic BIO pirine moke
  • ščepec BIO peteršilja, kopra
  • BIO poper, sol
  • BIO olje za peko
Sestavine za aioli omako:
  • 200 ml BIO sojinega napitka
  • 4 stroki BIO česna
  • 480 ml BIO sončničnega olja
  • kanček BIO limoninega soka
  • ščepec BIO drobnjaka, kopra
Bučke naribamo in osolimo ter dobro ožamemo. V slani vodi kuhamo krompir 10 minut. Krompir odcedimo in olupimo. Olupljen krompir grobo nastrgamo in dodamo k bučkam. Premešamo in dodamo jedilni škrob, pirino moko, koper, peteršilj ter začinimo s poprom. Premešamo in oblikujemo polpete. V ponvi segrejemo sončnično olje in hrustljavo zapečemo polpete. Za aioli omako olupimo česen in ga na drobno sesekljamo. V skledi z metlico razmešamo sesekljan česen in sojin napitek, da nastane rahla kremasta zmes. V tankem curku počasi dolivamo 480 ml sončničnega olja in stalno mešamo. Omako začinimo s soljo, dodamo limon sok, drobnjak in peteršilj.

Dodaj odgovor