sestavine Sestavine

  • 240 g BIO kuskusa
  • 200 g BIO buče hokaido
  • 1 – 2 BIO rdeči pesi
  • 3 – 4 BIO korenčki
  • 2 BIO sladka krompirja
  • 1- 2 BIO limoni
  • 1 BIO rdeča čebula
  • 1 – 2 jedilni žlici BIO medu
  • 2 jedilni žlici BIO oljčnega olja
  • BIO poper, sol, piment
  • nekaj BIO peteršilja, bazilike, rukole

postopekPostopek

Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo in narežemo na koščke. Rdečo peso, korenčke in sladki krompir narežemo na koščke. Olupljeno čebulo narežemo na rezine. Narezano zelenjavo damo v pekač. Dodamo med, oljčno olje, sol in poper ter pečemo 30 minut v pečici. Zelenjavo premešamo in pečemo še 10 do 15 minut.

Kuskus damo v skledo, dodamo naribano limonino lupinico in pol čajne žličke soli. Zalijemo z 250 ml vrele vode in pustimo stati 10 minut. Kuskus premešamo z vilicami, dodamo pečeno zelenjavo, sok pol limone. Potresemo z nasekljanim peteršiljem, baziliko in rukolo. Premešamo in dodamo kanček oljčnega olja. Začinimo s pimentom.

Dodaj odgovor