Sestavine
- 240 g BIO kuskusa
- 200 g BIO buče hokaido
- 1 – 2 BIO rdeči pesi
- 3 – 4 BIO korenčki
- 2 BIO sladka krompirja
- 1- 2 BIO limoni
- 1 BIO rdeča čebula
- 1 – 2 jedilni žlici BIO medu
- 2 jedilni žlici BIO oljčnega olja
- BIO poper, sol, piment
- nekaj BIO peteršilja, bazilike, rukole

Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo in narežemo na koščke. Rdečo peso, korenčke in sladki krompir narežemo na koščke. Olupljeno čebulo narežemo na rezine. Narezano zelenjavo damo v pekač. Dodamo med, oljčno olje, sol in poper ter pečemo 30 minut v pečici. Zelenjavo premešamo in pečemo še 10 do 15 minut.
Kuskus damo v skledo, dodamo naribano limonino lupinico in pol čajne žličke soli. Zalijemo z 250 ml vrele vode in pustimo stati 10 minut. Kuskus premešamo z vilicami, dodamo pečeno zelenjavo, sok pol limone. Potresemo z nasekljanim peteršiljem, baziliko in rukolo. Premešamo in dodamo kanček oljčnega olja. Začinimo s pimentom.