fbpx
Brezplačna dostava pri nakupu nad 20 €
0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Maj in Maja pečeta: Beljakovinski kruh


Predstavljen je recept za kruh, ki vsebuje malo ogljikovih hidratov, večji delež beljakovin, primeren je tudi pri celiakiji, saj je brez glutena ter pri keto-dieti, kjer mora prehrana vsebovati malo ogljikovih hidratov.

Sestavine
1/3 skodelice mletega indijskega trpotca
1 ¼ skodelice mandljeve moke
2 žlici pecilnega praška
1 žlička morske soli
1 skodelica vode – zavremo
2 žlici jabolčnega kisa
3 beljaki
2 žlici sezamovih semen

Indijski trpotec, mandljevo moko, pecilni prašek in sol zmešamo s kisom, polijemo z vrelo vodo ter premešamo z mešalcem (ne več kot 30 sekund).

Na deski oblikujemo hlebčke, ki jih posipamo s semeni sezama.

Pečemo na 175 stopinj Celzija 25 minut.

Recept je povzet po viru: Best Keto Bread – #1 Keto Bread Recipe (Video) – Diet Doctor

Best Keto Bread – #1 Keto Bread Recipe (Video) – Diet Doctor