S tokratnim receptom nam bo poletje zadišalo po eksotiki. Mogoče po Mehiki. Pa saj ni važno. Gazpacho je mogoče pri nas malo manj poznan, kar pa ne pomeni, da ni presneto okusen in tudi zdrav.

Borbončice in telo vam bodo hvaležni, vi pa boste lahko uživali brez slabe vesti. Priprava pa vam bo vzela 15 minut.

 

Sestavine:

-1 sesekljana BIO kumara

-polovica zmlete BIO rdeče čebule

-pest svežega, nasekljanega BIO peteršilja

-1 nasekljana BIO rdeča paprika

-1 strok BIO česna

-sok 1 BIO limete

-1/4 skodelice ekstra deviškega BIO olivnega olja

-1/4 skodelice BIO balzamičnega kisa

-2 skodelici BIO paradižnikove mezge

-sol in poper po okusu

-16 večjih rakcev, olupljenih in očiščenih

Najprej pripravite gazpacho. Zmešajte vse sestavine, razen rakcev, v blenderju. Zmiksajte toliko, da so še vidni manjši koščki. Solite in poprajte po okusu in shranite v hladilnik.

V ponvi segrejte dve jedilni žlici olja in popecite rakce. Začinite jih s soljo in poprom in umaknite na stran. Gazpacho postrezite v nizkih posodicah in zataknite rakce na rob skledic. Dober tek!

 

Dodaj odgovor