Saltimbocca je italijanska specialiteta, ki jo pripravimo iz zrezkov, pršuta in svežih žajbljevih listov. Saltimbocca v prevodu pomeni skočiti v usta (Salt™ im bocca). Originalne sestavine so telečji zrezki, šunka ali pršut ter listi žajblja. Namesto telečjega mesa lahko uporabimo tudi drugo vrsto mesa, vendar tako recept ni več originalno italijanski, dobro je pa ravno tako. Pomembno je, da ne manjkata pršut in žajbelj ter da pripravimo majhne zrezke. Na zrezke položimo rezino pršuta in list žajblja in ju pritrdimo z zobotrebcem ter spečemo v ponvi na maslu.

Ponekod iz zrezkov pripravijo zvitke tako, da na zrezek položijo rezino pršuta in list žajblja ter vse skupaj zvijejo v zvitek, ki ga prebodejo z zobotrebcem, da se ne razvije.

Iz ekološko pridelanih sestavin, ki so na voljo v Vita Care, hitro in enostavno pripravimo slastne zalogajčke, ki se bodo kar stopili v ustih.

 

Recept: Saltimbocca

 

Sestavine (za dve osebi):

2 BIO svinjska zrezka po 150 g

3 čajne žličke BIO rdečega pesta

3 rezine BIO parmskega pršuta

12 listov BIO žajblja

250 g BIO testenin ravioli

3 jedilne žlice BIO masla

strok BIO česna

250 g BIO češnjevih paradižnikov

50 g BIO sira

BIO poper, sol

6 zobotrebcev

Zrezka operemo pod tekočo vodo in ju s papirnato brisačko osušimo. Zrezka narahlo potolčemo in narežemo na tri dele. Zrezke posolimo in popramo ter premažemo s polovico čajne žličke pesta.

Žajbljeve liste operemo in osušimo. Rezine pršuta prerežemo na polovico. Na vsak zrezek posebej položimo polovico rezine pršuta in listič žajblja. Na meso ju pritrdimo z zobotrebcem.

Skuhamo raviole.

V ponvi stopimo maslo in ga segrejemo. Na njem popečemo zrezke. Pečemo jih približno eno do dve minuti. Nato dodamo česen, preostale žajbljeve liste in češnjev paradižnik ter pečemo še eno minuto. Iz ponve poberemo pečene zrezke. Odcejene raviole primešamo v omako, kjer smo pekli zrezke. Solimo, popramo.

Na krožnike razporedimo pečene zrezke tako, da je stran s pršutom obrnjena navzgor, dodamo raviole ter posujemo z naribanim sirom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja