Sladoledne lučke – ledeni posladek za vroče dni
Osvežimo in posladkajmo se z doma pripravljenimi lučkami. Lučke je zelo enostavno narediti: v mešalniku zmešamo sadje z vodo ali jogurtom ter vse skupaj nalijemo v modelčke za lučke in postavimo v zamrzovalnik.
Naredimo lahko vodne ali jogurtove lučke. Za vodne lučke uporabimo poljubno sadje, katerega zmešamo z vodo. Lučke bodo še slajše, če bomo dodali BIO kokosov sladkor Organic day.
Za jogurtove sladoledne lučke pa uporabimo jogurt, ki ga zmešamo s sadjem.
Katere lučke vas bodo zamikale? Izbira sadja in okusov je pestra: jagode, maline, borovnice, melona, limone, banane, limete, češnje, breskve, lubenica …
Pa naj zadiši po eksotiki in naredimo lučke mangov lassi s kurkumo.
Lučke mangov lassi s kurkumo
Sestavine:
- 4 sadeži BIO mango
- čajna žlička mletega BIO cimeta
- čajna žlička mletega BIO ingverja
- čajna žlička mlete BIO kurkume
- 2 čajni žlički BIO medu
- 375 g BIO grškega jogurta
Mango olupimo, narežemo na koščke in zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Mangov pire damo v skledo, dodamo cimet, ingver in kurkumo ter premešamo. V drugi skledi zmešamo jogurt in med.
V model za lučke vlijemo plast mangovega pireja in plast jogurta, da nastane dvobarvna lučka.
Lučke postavimo v zamrzovalnik za najmanj šest ur.
Vir:
www.foodnetwork.com