Sladoledne lučke –  ledeni posladek za vroče dni

Osvežimo in posladkajmo se z doma pripravljenimi lučkami. Lučke je zelo enostavno narediti: v mešalniku zmešamo sadje z vodo ali jogurtom ter vse skupaj nalijemo v modelčke za lučke in postavimo v zamrzovalnik. Naredimo lahko vodne ali jogurtove lučke. Za vodne lučke uporabimo poljubno sadje, katerega zmešamo z vodo. Lučke bodo še slajše, če bomo dodali BIO kokosov sladkor Organic day. Za jogurtove sladoledne lučke pa uporabimo jogurt, ki ga zmešamo s sadjem. Katere lučke vas bodo zamikale? Izbira sadja in okusov je pestra: jagode, maline, borovnice, melona, limone, banane, limete, češnje, breskve, lubenica … Pa naj zadiši po eksotiki in naredimo lučke mangov lassi s kurkumo.

Lučke mangov lassi s kurkumo

Sestavine:
  • 4 sadeži BIO mango
  • čajna žlička mletega BIO cimeta
  • čajna žlička mletega BIO ingverja
  • čajna žlička mlete BIO kurkume
  • 2 čajni žlički BIO medu
  • 375 g BIO grškega jogurta
  Mango olupimo, narežemo na koščke in zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Mangov pire damo v skledo, dodamo cimet, ingver in kurkumo ter premešamo. V drugi skledi zmešamo jogurt in med. V model za lučke vlijemo plast mangovega pireja in plast jogurta, da nastane dvobarvna lučka. Lučke postavimo v zamrzovalnik za najmanj šest ur. Vir: www.foodnetwork.com

Dodaj odgovor