Matcha zeleni čaj je tradicionalen čaj, ki so ga pred tisoč leti prinesli na Japonsko menihi, ki so se ukvarjali z zen budizmom. Pridelan je na Japonskem po tradicionalni metodi iz mladih listov čajevca, ki se oberejo pred zorenjem, grmi pa se še pred tem zaščitijo pred soncem z zastirko. Počasna rast poveča tvorbo klorofila, poveča se količina aminokislin in tenina. Nabiranje je naporno, saj se v eni uri nabere le približno 30 g. Vonj določajo aminokisline, sladkobo in zeleno barvo pa klorofil in mikroelementi, ki so v zemlji. Čaj se suši na prostem vendar se ga nikoli ne izpostavi soncu. Posušeni listi se meljejo v kamnitih mlinih iz granita.Če se čaj izpostavi kisiku se okus in barva hitro spremenita.
Čaj se pripravlja v tradicionalnih posodah za čaj. Majhna količina mletega čaja se prelije z vodo, ki je zavrela in se je nato ohladila na ca. 85°C. V čaju ni nobenih ostankov ali usedlin, tekočina je bistra, nekoliko grenka in se lahko postreže s slaščico s kokosovim sladkorjem! Poznamo več vrst čaja in glede na starost je temu primerna tudi cena. Nekateri postrežejo ob tem čokolado, kandirane slaščice, sirove kolačke itd.
Dennree Matcha zeleni čaj je ekološko pridelan in je primeren za kuhanje in peko, smutije in mešanice napitkov. Je bolj grenkega okusa.