Se izogibate pripravi slastnih cimetovih rolic zaradi maščob in vsega sladkorja, ki ga vsebujejo? Poizkusite naš recept in pripravite zdravo verzijo in po vrhu vsega še vegansko. Grešili boste lahko brez slabe vesti.

Za 9 rolic potrebujete:

  • skodelico ne pretoplega mandljevega mleka
  • 1 jž kvasa
  • 1/4 skodelice+3jž rjavega sladkorja (za nadev lahko uporabite kokosov sladkor)
  • 1/4 čž soli
  • 4-5 jž stopljenega veganskega masla (kokosovo ali kakavovo)
  • 2 in 1/2 skodelice namenske moke
  • 1-2 čž mletega cimeta

V večji posodi zmešajte kvas in toplo mandljevo mleko. Pustite počivati 5 minut, potem vmešajte 3jž sladkorja, 2jž stopljenega masla in sol. Počasi dodajajte moko, najbolje po žlicah in sproti mešajte. Ko naredite kepo testa, ne presuho in ne preveč lepljivo, jo prestavite v čisto posodo, ki ste jo prej namastili s kokosovim oljem. Pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in na toplem pustite počivati vsaj eno uro.

Pripravljeno in vzhajano testo zvalajte na pomokani površini v pravokotno obliko in ga premažite s stopljenim maslom (2-3jž).Posujte ga s cimetom in četrtino skodelice rjavega sladkorja.

Testo narežite na 9 trakov in naredite zvitke ter jih preložite na s peki papirjem obloženj pladenj. Pokrijte in pustite na toplem še 20 minut. Med tem časom segrejte pečico na 180 stopinj.

Pecite 20-25 minut, dokler robovi ne postanejo hrustljavo rjave barve. Še vroče premažite s topljenim maslom in jih posujte z rjavim sladkorjem.

Postrezite z veganskim kakavom!

Dodaj odgovor