V prazničnih dneh za svoje najbližje pripravite zdrav in okusen veganski biftek iz ekoloških sestavin.

3/4 skodelice (približno 150 g) kuhane rjave leče
1/4 skodelice (4 ali 5 kosov) v olju vloženih rdečih paradižnikov
1 srednja čebula (ali 2 mladi čebuli)
1 strok česna
1 čajna žlička gorčice1 čajna žlička kaper
1 čajna žlička olivnega olja
poper
paprika v prahu
svež peteršilj

Priprava

1. Vložene paradižnike dobro odcedimo, ter s pomočjo papirnatih kuhinjskih brisač odstranimo
odvečno olje.

2. Vse sestavine damo v eno posodo, ter s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Potresemo
s sesekljanim peteršiljem, položimo v hladilnik za kakšno uro ali dve, ter postrežemo.

Recept: Iris Bremec

Več veganskih receptov najdete na Irispotatolover.rocks .

 

Dodaj odgovor