Regrat s krompirjem

Sestavine za 4 osebe:

  • 200 do 300 g mladega regrata
  • 200 do 300 g krompirja
  • 1-2 jajci
  • kis, sol, sesekljan drobnjak

Priprava: regrat očistimo in dobro operemo. Krompir skuhamo v lupini, kuhanega olupimo in še toplega narežemo na rezine ter damo na regratove liste. skuhamo in narežemo jajca, dodamo kis, po potrebi še sol in s takim prelivom zabelimo regrat, preden ga ponudimo. Solato lahko potresemo s sesekljanim drobnjakom.
Jed na osebo vsebuje približno: 3,4 g beljakovin, 12,3 g ogljikovih hidratov, 5,4 g maščobe in 105 kilokalorij.

Regratova juha

Regratova juha

  • 20 dag regrata
  • 1 l čiste zelenjavne juhe
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • zmleti mandlji

Regrat nekaj minut kuhajte v čisti zelenjavni juhi. Ohladite. Na ponvi na olivnem olju prepražite česen. Dodajte mandlje. Vse skupaj stresite v regratovo juho. Mešanico pretlačite s paličnim mešalnikom ali ročno. Dodajte začimbe. Postrežete. Juhi lahko dodate kislo smetano ali kruhove kocke.

Omleta z regratom

  • 250 g regratovih listov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 350 g šampinjonov
  • 5 jajc
  • 85 g parmezana v kosu ali tofuja

Šampinjone narežite na drobne kockice. Nasekljajte čebulo in jo pražite na olju, dokler ne postane mehka. Dodajte šampinjone, nekaj časa pražite, nato dodajte še regrat. Pražite tako dolgo, da listi postanejo na videz kuhani. V skledi zmešajte jajca. Posolite jih in popoprajte. Z njimi prelijte regrat na štedilniku. Pecite toliko časa, da postane omleta zlato zapečena, nato naribajte nanjo sir oziroma ji dodajte tofu. Omleta je okusna tako topla kot hladna.

VIR: bodieko.si

Dodaj odgovor